Leírás
Szûrt, nem hidrogénezett kókuszolaj
A kókuszolaj vagy másik nevén a kókuszzsír a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyert zsiradék.
Nemcsak fogyasztásra alkalmas, hanem gyógyszerként, gyógyhatású készítményként is kiváló, remek kozmetikai alapanyag, sõt az ipar számára is nélkülözhetetlen.
Kókuszolaj rendelés nyáron:
A meleg idõre való tekintettel, csak saját felelõsségre tudjuk futárszolgálattal elküldeni a vödrös kókuszolajakat. Amennyiben a termék a szállítás során sérül, kifolyik, nem tudunk felelõsséget vállalni a keletkezett kárért. A nyári melegben javasoljuk a kókuszolajok személyes átvétellel történõ rendelését, illetve csomagküldés esetén, a vödrös helyett az utántöltõ csomagolás választását.
Megértésüket köszönjük!
A bõr szempontjából a kókuszolaj nagyszerû hidratáló, erõsen tartja a kötõszöveteket, ezáltal megelõzi a bõr megereszkedését, a ráncok kialakulását.
Számos pozitív tulajdonsága van:
? hûtés nélkül is sokáig eláll
? sütésnél újra felhasználható
? nem avasodik
? nem bomlik le hõ hatására-nem képzõdnek transz-zsírsavak sütés közben (170-180°C-ig)
A szûrt kókuszolaj minõsége annyival gyengébb, hogy a szûz zsírban található fitonutriensek a tisztítási eljárás során megsemmisülnek, de a zsír minõsége, zsírsavprofilja, és összességében az élettani hatása teljesen azonos a szûz kókuszzsíréval.
Nincs kókusz íze vagy illata, 25°C alatt dermedt és fehér, 25°C felett elkezd felolvadni, színe sárga.
Magas az MCT (közepes láncú trigliceridek) tartaloma, melyet gyors energiaforrásként hasznosíthatunk.