Leírás
Összetevõk:
sárgadinnye (98,775%), citromsav E330 (1,2%), sárgadinnye aroma (0,025%)
Cukor hozzáadása nélkül készült, ízletes aszalvány
A kandírozással szemben az aszalt gyümölcsöket nem áztatják az aszalás elõtt cukorszirupba, csak hagyják megszáradni, így a természetes cukortartalma marad benne a gyümölcsben.
A nyár dinnye nélkül olyan, akár a tél hó nélkül. A tökfélék, más néven kobakosok közé tartozó dinnye, azonban botanikailag valójában fõzelékféle. A rendkívûl magas víztartalmú görögdinnye a meleg nyári napokon ideális a szomjúság enyhítésére. A különbözõ cukordinnyefajták tartalmasabbak,édesebbek, egészségesebbek. Nagy mennyiségben tartalmaznak védekezõrendszerünket erõsítõ karotinoidokat, ez a gyümölcshús világos narancssárga színére pillantva szinte szabad szemmellátható.A sárgadinnye rendkívül gazdag nyomelemekben és ásványi anyagokban.
A dinnye tartalmaz: kálcium, foszfor, nátrium, vas, magnézium, réz, cink, kobalt és krómtartalma jelentõs, emellett A-vitamint, niacint, riboflavint, fólsavat és C-vitamint. A sárgadinnye fogyasztása béta-karotin tartalmánál fogva ajánlott láz és gyulladásos, hõemelkedés megbetegedések esetén.
Hatékony ellenszere az epekõnek. Enyhíti az emésztési panaszokat, így kiemelten ajánlott vékony- és vastagbélgyulladásban szenvedõ betegeknek. A sárgadinnye átmossa és hûsíti a problémás bélszakaszt anélkül, hogy megterhelné a szervezetet.
A görögdinnyénél egészségesebb a sárgadinnye. Magas karotinoidtartalma ideális nyári csemegévé teszi, ugyanis védi bõrünket a káros UV-sugárzással szemben. Emellett erõsíti a sejteket úgy, hogy azok meg tudjanak küzdeni az ózonból, a füstbõl és más káros anyagokból eredõ szabad gyökökkel.
Kiszerelés: 100g