Leírás
Összetevõk:
Goji bogyó aszalvány, tartósítószer: (kén-dioxid).
A goji bogyó fontos elemét képezi a kínai, tibeti és indiai orvoslás eszköztárának immáron 6000 éve. A goji bogyó, más néven farkasbogyó, a világon a második gyümölcs, amely a legnagyobb mennyiségben tartalmaz C-vitamint. Fogyasztásának tulajdonítják a fiatalos közérzetet, szépséget, erõt, kitartást. Sejtfiatalító hatása közismert. Úgy tartják, hogy a Kína észak-nyugati tartományaiban élõ emberek meglepõen magas életkora, kitûnõ egészségi állapota és fizikuma a rendszeres goji bogyó fogyasztásának köszönhetõ. A goji bogyó gazdag forrása a B-vitaminnak és az antioxidánsoknak is, ezek a káros szabadgyökök ellen védik meg a szervezet sejtjeit. Béta karotint is tartalmaz, melyrõl tudjuk, hogy védi a bõrt a nap káros sugaraitól és jótékony hatású a szívre. Ennek és a benne lévõ antioxidánsoknak köszönhetõen rákellenes hatása is jelentõs. Gazdag továbbá immunerõsítõ poliszacharidokban. Bõséges káliumforrás és 18 különbözõ aminosavat is tartalmaz. A-vitamin tartalma javítja a látást. Vérképzõ és gyulladásgátló. A goji számos módon fogyasztható, például salátákhoz, süteményekhez, édességekhez adva, mûzlibe, zabkásába, joghurtba keverve.