Leírás
Összetevõk:
Bio alakor teljesõrlésû liszt*
Tejsavkultúra
*= ökológiai gazdálkodásból
Javasolt felhasználás: Kovász készítéshez: A tasak tartalmát keverje össze 100 ml tiszta vízzel és hagyja állni 24 órát. Ezt követõen a kovász azonnal felhasználható bármilyen kovászos alapú sütéshez. Kenyérsütéshez: A tasak tartalmát 1 kg tetszõleges kenyérsütésre alkalmas liszttel, (1 kg lisztbõl 2 kenyér kisütését javasoljuk) ca. 15 g sóval, valamint 600-800 ml langyos víz hozzáadásával összedagasztjuk, majd szobahõmérsékleten egy nagyobb tálban lefedve 24 órán keresztül állni hagyjuk. Másnap formába tesszük a kenyértésztát és elõmelegített sütõben készre sütjük a kenyereket (ca. 60 perc 180-220 0C).
Alakor õsbúza alapú SÜTÕFERMENT indító keverék (kovászalap). Fermentációs (kovászos) alapú sütés - tökéletes aromafejlõdés- rugalmas belsõ szerkezet és ropogós kéregképzõdés- természetes probiotikum.