Leírás
Összetevõk:
100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
NATURE COOKTA SZÓDABIKARBÓNA: A sütõpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fõ alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra használták õseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjû anyaggal a leggyakrabban finomított por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetõen a szódabikarbóna a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésû vegyület köznapi neve, melynek legjellemzõbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett, hogy úgynevezett pH semlegesítõ hatása van (tehát mind lúgos, mind savas környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke.