Leírás
Összetevõk:
100% tápiókakeményítõ
A tápióka keményítõ egy különleges adalékanyag, amellyel könnyedén elérhetjük sütésnél és fõzésnél is a megfelelõ állagot.
A manióka (kasszáva) gyökerébõl nyert keményítõ mellékíz és színmentes, a ,,mindenmentes? konyha legfõbb alapanyaga. Alkalmazásával tökéletesen sima és csomómentes ételek készíthetõek.
Elõállításakor bonyolult eljárással választják ki a keményítõt a gumóból: elõször leõrlik a teljesen kifejlõdött gyökeret, átmossák, pépesítik, ez után választják csak külön a folyadékot.
A Dél-Amerikában õshonos növényt feltehetõleg elõször a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten. Késõbb a kasszáva a fejlõdõ országok alapvetõ élelmiszerévé vált. Elterjedését segítette, hogy kevés a vízigénye és kevésbé jó minõségû földben is megterem. Gyökerébõl lisztet, alkoholtartalmú italt és keményítõt is készítenek.
A Nature Cookta Special Tápióka keményítõ sajátos eljárás során készül, a hagyományos liszt helyett is használható alapanyag. A konyhabarát összetétel szín-, mellékízmentes, felhasználásával a készített ételek állaga sem lesz csomós. Elsõsorban sütéshez ajánlott, kiválóan alkalmas szószok, fõzelékek sûrítéséhez is. A tápióka keményítõbõl sütött pékáruk legszembetûnõbb tulajdonsága, hogy a tetejük kérgesre, finoman ropogósra sül. Maglisztekhez is hozzákeverhetjük, így igazi, szivacsos belsejû kenyeret kapunk eredményül.
A termék fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Kiszerelés: 500 gramm
100 g Nature Cookta Special Low Carb Tápióka keményítõ tartalmaz:
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 92 g
ebbõl cukor: 0 g
ebbõl keményítõ: 46 g
ebbõl rost: 46 g
Zsír: 0 g
Nátrium: 5 mg
Energiatartalom/kalória: 1150 kJ / 276 kcal