Leírás
Lúgósító hatású élelmiszer, mely rendkívül jó beltartalmi értékeivel kitûnõ táplálék.
A hántolt kölest felhasználás elõtt ugyanúgy, mint az egyéb magvakat, válogassuk át, vagy legalábbis pergessük át egyik edénybõl - másikba, hogy az esetleg még szemmel észrevehetõ apróbb méretû szennyezõdéseket - kõ, egyéb magvak, stb. - kiválogathassuk.
Szûrõkanálban, átfolyó vízzel mossuk meg. Az általános, úgynevezett "korszerû" táplálkozás többségében savasító kémhatású, élelmiszernek nevezett bolti áruféleségeket tartalmaz. Ezekkel szemben a köles lúgosító hatású élelem. A termék értékei miatt kiemelkedõ helyet foglal el a reformtáplálkozás palettáján.
Csak egy példát a sokféle felhasználásról: reggeli köles elõre "megfõzött" és a hûtõben tartott kb. négy-öt napi adag. Ebbõl kiszaggatva három-négy evõkanálnyit egy percig melegítve hozzáteszünk joghurtot, télen lekvárt, vagy mirelit gyümölcsöket. Egyébként szezonálisan aktuális friss gyümölcsöket. Ez a keverék kb. délig elegendõ, minthogy laktat, de nem hizlal.
Átlagos tápérték (100g termékben):
- Szénhidrát: 73g
- Élelmi rost: 8g
- Többszörösen telítetlen zsírsavak: 2,1g
- omega-3: 118 mg
- omega-6: 2015mg
- Tartalmaz még: B1-, B2-, B3- és B6-vitamint
- Magas a vas, réz és magnézium tartalma.
Kiszerelés: 500g