Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
hu
Kategóriák / Termékek
Diétás termékek diszkont áron!
Diétás termékek diszkont áron!
Mennyiségi kedvezmény regisztrált vásárlóknak!
Óriási raktárkészlettel várunk!
Óriási raktárkészlettel várunk!
Több mint 5000 féle termék - folyamatosan bővülő kínálat
Széles gluténmentes kínálat!
Széles gluténmentes kínálat!
Kenyerek, lisztek, tészták nagy választéka
Jó Közérzet Prémium Kollagén Natúr 150 gramm
14.431 Ft
Menny.:

Jó Közérzet Prémium Kollagén Natúr 150 gramm

14.431 Ft
Menny.:
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Szállítási díj: 990 Ft
Várható szállítás: 2025. március 26.

Leírás

Összetevõ: 

hidrolizált hal kollagén.

Ez a fehérje mely összeragasztja a sejtek részeit elõsegíti a szövetek (A szervek belsõ vázát a külsõ burkoló réteggel, és a szerveket egymással összekötõ szövet.) létrejöttét, és felújítását. A kollagén összetart, erõt és rugalmasságot kölcsönöz a test különbözõ szöveteinek és sejtjeinek. A szervezet legfontosabb fehérjéje, ugyanis a teljes emberi fehérjetömeg 30 %-át képezi, és a bõrfehérjék tömegének 70%-át.

100%-ban természetes hal kollagén
18 féle aminosav tartalommal

A megújúlt Prémium Kollagén? 

Termékünket továbbfejlesztettük és a 2011-ben kifejlesztett Prémium Kollagénhez képest, amely 17 aminosavat tartalmazott, az új Premium Series Prémium Kollagén 18 aminosavat tartalmaz.

Továbbfejlesztettük a gyártási technológiáját a termékünknek, melynek eredménye hogy lényegesen könnyebben, gyorsabban és áttetszõbben oldódik.

Az új Premium Series Prémium Kollagénnek az illata és az íze is lényegesen harmonikusabb az eredeti Prémium Kollagén -hez képest.

Az alábbi videóban látható a két kollagén feloldódása.

A jobb oldali pohárban az új Premium Series Kollagén Citrom ízû változatának oldódását láthatja, a bal oldali pohárban a 2011-ben kifejlesztett Prémium Kollagént, szintén Citrom ízben.

Tudja-e, hogy mi a kollagén és miért az egyik legfontosabb anyag az emberi szervezet számára?

Ez a fehérje mely összeragasztja a sejtek részeit elõsegíti a szövetek (A szervek belsõ vázát a külsõ burkoló réteggel, és a szerveket egymással összekötõ szövet.) létrejöttét, és felújítását. A kollagén összetart, erõt és rugalmasságot kölcsönöz a test különbözõ szöveteinek és sejtjeinek. A szervezet legfontosabb fehérjéje, ugyanis a teljes emberi fehérjetömeg 30 %-át képezi, és a bõrfehérjék tömegének 70%-át.
Eredet: a görög kolla (enyv) és gennao (nemz, létrehoz) elemekbõl, tehát enyvképzõ.

Kollagén és a fontos szervek

A kollagén minden szervben megtalálható, mint a sejteket összeforrasztó anyag.

Kollagén és a porc, izmok, ízületek, inak, szalagok és csontozat

A kollagén egy nagy teherbírású, rostos fehérje, amely az egyik fontos alkotóeleme a csontoknak, porcoknak, ínaknak, szalagoknak és egyéb kötõszöveteknek.
A porc hasonlít a gumihoz, a csontok végein található, elsõdleges funkciója az, hogy csökkentse a súrlódást az ízületek között. A kollagén a porcok egyik legfontosabb alkotó eleme, 67% ? át alkotja a porcoknak, zselés anyagával hálószerûen védelmezi és táplálja azokat.
A kollagén elsõsorban az ízületek stabilitását biztosító ízületi szalagok és ízületi tok rugalmasságát, ellenálló képességét, strapabíróságát biztosítja. A kollagén teszi elszakíthatatlanná az ínszalagokat is, amelyek az izmokat a csontokhoz rögzítik.
A térdben, csuklóban, gerincoszlopban rezgéscsillapító rostos korongok találhatók az ízesülõ csontok között, amelyek védik a csontokat a sérülésektõl. A kollagén a rezgéscsillapító rostos korongok táplálója.
A fogak és a csontok csak úgy tudnak egészségesen kifejlõdni, újraképzõdni, ha a testben lévõ ásványi anyagok a kollagénnel egyesülnek, és együtt támogatják annak fejlõdést. Minden pillanatban, amikor a testnek szüksége van új sejtek termelõdésére, mint pl. a fejlõdési korszakban, a gyógyítás folyamatában, a kollagén építõ fehérje kulcsfontosságú szerepet játszik.

Kollagén és a bõr

A kollagén szerepe, hogy a bõr és az alatta lévõ szövetek rugalmasak, feszesek legyenek. A nedvességtõl duzzadt kollagén biztosítja a bõr kötõszövetének rugalmasságát.
25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre.

A kollagén fogyasztása során a ráncok feltöltõdnek és kisimulnak.
Segít egyes bõrhibák (pattanás) kezelésében. Regenerálja a hajat és a körmöt. Mell, nyak, dekoltázs feszességét is elõsegíti. Hidratálja a kiszáradt kezet, a bõr rugalmasságát itt is segíti.

Alvás és kollagén

Amikor elalszunk, testünk takarékra kapcsol, miközben beindulnak a regenerációs folyamatok. A test alvás folyamán kezdi keresni, a hozzáférhetõ kollagéneket és más fontos tápanyagokat, hogy a számára szükséges elemekké alakítsa õket.

Milyen szerepe van a kollagén aminosav tartalmának?

Az aminosavak a fehérjék építõkövei, a test szöveteinek képzõdéséhez pedig húsz, különbözõ aminosavból felépülõ fehérje szükséges. Az aminosavaknak kivételes hidratáló szerepük van, és a hám felépítõ elemei. A magas minõségû kollagén készítmények tartalmaznak 15-18 féle aminosavat is.

Mennyi kollagénre van szüksége naponta a szervezetnek?

25 éves korunk után a szerveztünk egyre kevesebb kollagént termel, majd a 30-40. életkorra lecsökken, és szinte teljesen leáll az 50.-60. évre, ezért a következõ mennyiségeket javasolják életkortól függõen:

18-30 éves korig: 5000 mg, azaz 5 gr kollagén naponta
31-50 éves korig: 10000 mg, azaz 10 gr kollagén naponta
50 éves kor felett: 15000 mg, azaz 15 gr kollagén naponta

Milyen fajta kollagént fogyasszunk naponta?

A kollagén lehet marha kollagén, csirke kollagén, sertés kollagén és hal kollagén.

A halak változó körülmények között élnek változó hõmérsékleten, változó mélységben és nyomásszinten. A halbõrbõl nyert kollagén kivételes kémiai és fizikai ellenálló képesség jellemzi.

A hal kollagén molekula tömege kisebb, ami azt jelenti, hogy könnyebben felszívódik a testben, mint a marha, csirke vagy sertés kollagén.

A hal kollagén már 10 Celsius fok felett teljesen feloldódik vízben, míg a marha, csirke és sertés kollagén kb. 35 Celsius fok körül.

Minél finomabb porrá van õrölve a hal kollagén, annál hatékonyabb a felszívódása.

Jó Közérzet Vitamin?
Prémium Kollagén, Alma ízû
100%-ban természetes hal kollagén
18 féle aminosav tartalommal

A kollagén hozzájárulhat az ízületek egészséges mûködésének fenntartásához. Fehérjében gazdag. A kollagén természetes összetevõje a bõrnek. Segíti a bõrt, hogy megõrizze szilárdságát és rugalmasságát. Az arginin hozzájárulhat az egészséges vérkeringés fenntartásához. A glutamin hozzájárul az idegrendszer és az agy egészséges mûködéséhez. A lizin hozzájárulhat a csontok normál szerkezetének kialakításához és fenntartásához.

Adagolási mennyiség: 
18-30 éves korig: napi 1 alkalommal 1x csapott evõkanál (1 x 15ml ?  5700 mg / 5,6 g), adagok száma 1 dobozban: 30 napra elég

31-50 éves korig: napi 2 alkalommal 1x csapott evõkanál (2 x 15ml ? 11300 mg / 11,2 g), adagok száma 1 dobozban: 15 napra elég

50 éves kor felett: napi 3 alkalommal 1x csapott evõkanál (3 x 15ml ? 17000 mg / 16,8 g), adagok száma 1 dobozban: 10 napra elég

Összetevõ: hidrolizált hal kollagén; savanyúságot szabályozó anyag: citromsav-monohidrát; alma aroma; édesítõszer: aceszulfám-kálium és szukralóz.

Megjegyzés: étrend-kiegészítõként, életkornak megfelelõen naponta 1, 2 vagy 3 alkalommal 1 csapott evõkanállal tegyen egy 2 dl-es pohárba, öntse fel vízzel vagy juice-zal és jól keverje el. Kedvenc ízeivel tovább
ízesítheti, ha szükségesnek tartja.

Teljes feloldódás után fogyasztható.

Egy adagot lehetõleg alvás elõtt fogyasszon el. Az ajánlott napi mennyiséget ne lépje túl!

Terhes vagy szoptatós anyák, illetve bárki, aki orvosi kezelés alatt áll vagy erre szorul, konzultáljon kezelõorvosával!

A természetes összetevõkbõl kifolyólag az íz, szín, illat, szemcseméret és térfogat kis mértékben változhat. Az aminosav mennyiségek átlag értékek. Az étrend-kiegészítõ nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.

Emberi fogyasztásra alkalmas kollagén.

Hogyan készítsük el a Prémium Kollagént fogyasztásra?
Egy 2-3 dl-es pohárba elõször a Prémium Kollagén port kell beletenni 1x csapott evõkanállal, ezután fel kell önteni vízzel, majd össze kell keverni egy kanállal. Ezután várni kell addig, amíg teljesen feloldódik a Prémium Kollagén a vízben, ez egy pár percet igénybe vesz. Ezután lehet fogyasztani. Lehet a kollagén italt ízesíteni ízlés szerint vagy lehet víz helyett tejjel vagy juice-val elkészíteni. Azonban mi a tiszta vizet javasoljuk.

Ajánlott napi fogyasztási mennyiség: életkornak megfelelõen napi 1, 2 vagy 3 alkalommal 1x csapott evõkanálnyi Prémium Kollagén.

Egy doboz tartalma: 168 g 100%-ban természetes, alma ízû hidrolizált hal kollagén

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.