Leírás
Miben segít?
- hatástalanítja testünk legkárosabb szabadgyökét, a szuperoxidot
- gyulladáscsökkentõ, regeneráló hatású
- lassítja az öregedési folyamatot és fiatalítja a bõrt
- támogatja a szem egészségét
- védelmet nyújt a daganatos betegségek kialakulásával szemben
Termékleírás:
Az elmúlt években a kutatók egyértelmûen megfigyelték, hogy az a folyamat, melyet általában ?öregedésnek? nevezünk, valójában különbözõ betegségek sorozatban történõ felbukkanásának folyamata. Az öregedés tipikus betegségei - a cukorbetegség, a szív- és érrendszeri betegségek, a csontritkulás, az ízületi gyulladás és a rákos megbetegedések - mind a szabadgyökök károsító hatásaiból indulhatnak ki. Az antioxidánsok olyan anyagok, amelyek harcolnak ezekkel a szabad gyökökkel. Nagymértékben lelassítják az öregedést és segítenek megakadályozni az öregedés számos betegségének kialakulását.
Az antioxidáns hatású anyagokat, vegyületeket két fõ csoportra oszthatjuk: külsõ antioxidánsok, melyek más életformák által termelt, illetve a külsõ környezetünkben fellelhetõ anyagok. Ezeket különbözõ tápanyagokkal juttathatjuk be szervezetünkbe. Ilyen külsõ antioxidáns például a C-vitamin, az E-vitamin, a cink vagy a Ginkgo Biloba növényi vegyületei, amelyeknek természetesen mind megvan a maga egyéb szerepe szervezetünk egészséges mûködésében, de emellett képesek bizonyos mértékben egyes szabadgyökök semlegesítésére, ezért antioxidánsnak is minõsülnek.
A másik ? számunkra most fontosabb ? csoport a belsõ antioxidánsok köre. ?Belsõ? alatt azt kell érteni, hogy az emberi test által elõállított anyagról, vegyületrõl van szó, melyek együttesen alkotják szervezetünk saját antioxidáns rendszerét. Ez a rendszer, illetve ennek alkotóelemei bírnak a legerõsebb és legkomplexebb antioxidáns hatással, ezért fontosságban megelõznek minden más külsõ antioxidáns anyagot. Ide tartozik például a Glutation, a koenzim Q10 és írásunk fõszereplõje, a szuperoxid dizmutáz, vagy röviden SOD is.
Elõzõ magazinunk Glutationról szóló írásában azt hangsúlyoztuk, hogy a Glutation testünk mester-antioxidánsa és az egyik legerõsebb a belsõ antioxidánsok csapatában. Az SOD hasonló rangos helyet foglal el a hierarchiában és ereje is brutális, de szerepe kissé eltér a Glutationétól. A Glutationt azért hívjuk mester-antioxidánsnak, mert segít újrahasznosítani szervezetünk összes belsõ antioxidáns vegyületét. Az SOD viszont a legértékesebb egyedülálló belsõ antioxidáns. Egy hasonlattal élve, ha egy szimfónikus zenekarban a Glutation a karmester, akkor az SOD az elsõ hegedûs.
A SOD enzimet 1968-ban fedezte fel Irwin Fridorich. A kutatások szerint az egyik legerõsebb antioxidáns, amelyet a szervezet a kataláz és a Glutation mellett termel. Az enzimet a SOD1 gén hozza létre és három típusa van, attól függõen, hogy azok rezet, mangánt vagy cinket tartalmaznak. Mindazonáltal az SOD minden típusának elsõdleges feladata a rendkívül káros, szuperoxid nevû szabad gyökök elleni küzdelem. A szuperoxidot sejtjeik termelik, a sejtek metabolizmusának melléktermékeként. A szabadgyökök közül messze ez a legveszélyesebb és legkárosabb. Erre reagálva termeli testünk a szuperoxid dizmutázt, azaz SOD-t, amely hatékonyan képes a ?legerõsebb rosszfiú? semlegesítésére. A dizmutációnak nevezett folyamat (innen az enzim elnevezése) révén a szervezet az SOD segítségével lebontja a szuperoxidot olyan vegyületekre, melyek ártalmatlanok sejtjeinkre nézve.
Ahogy öregszünk, testünk belsõ, természetes antioxidáns termelése folyamatosan csökken, de a szervezetet érõ káros, oxidatív stressz mértéke nem lesz kisebb, sõt akár növekedhet is. Ha sejtjeinket túlterhelik a szuperoxid szabadgyökök és nincs elég semlegesítõ hatású SOD enzim jelen, akkor a szabadgyökök okozta károsodás dominál. Ennek eredményeképpen sejtjeink gyorsabban öregszenek és halnak meg. Az újonnan létrejött sejtek gyengébbek és gyengébbek lesznek, utat nyitva különbözõ súlyos betegségeknek, úgy mint izületi gyulladások, köszvény, gyulladásos bélbetegségek, szív- és érrendszeri betegségek, szürkehályog és a különbözõ daganatos megbetegedések.
Ha azonban a G&G SOD Plusz kapszula szedésével szervezetünkben megfelelõen magas SODszintet hozunk létre, akkor nem csak a felsorolt betegségek elõfordulása ellen tudunk hatni, hanem lelassíthatjuk testünk öregedési folyamatát és az öregedés jeleinek megjelenését bõrünkön.
Fontos kihangsúlyoznunk, hogy az SOD Plusz készítmény a szuperoxid dizmutáz enzimen kívül tartalmaz még Glutationt, mivel a szuperoxid szabadgyök okozta károsodás a Glutation szintet is csökkenti, valamint a Glutation képzõdéséhez szükséges N-acetil-L-ciszteint, továbbá az SOD enzim képzõdéséhez szükséges nyomelemeket: rezet, cinket és mangánt is. Az így összeállított komplex rendkívül hatékonyan képes támogatni és egyben pótolni szervezetünk elsõ számú antioxidáns védelmi vonalát.
Ez a készítmény a G&G által kifejlesztett és szabadalmaztatott speciális TRUFILTM kapszulázási eljárásmóddal készült. Ez a forradalmi technológia lehetõvé teszi, hogy a termék csak az aktív hatóanyagokat tartalmazza, és semmi mást! Ezért a készítmény nem tartalmaz semmilyen mesterséges vivõanyagot, kötõanyagot, töltõanyagot, hordozóanyagot, tömegnövelõ szert, szinezéket vagy tartósítószert. Szintén nem tartalmaz cukrot, élesztõt, glutént, gabonát vagy laktózt. Garantált antiallergén formula.
Az összetevõk 100% természetes alapúak és a termékek jelentõs részében növényi eredetûek. A gyógynövény készítmények esetében jónéhány kivonat organikus (bio-) tisztaságú, melyet a címke külön jelez. A gyártás során semmilyen hõt nem alkalmaznak. A kapszulahéj, amibe az aktív hatóanyagok kerülnek, minden esetben növényi eredetû. Bizonyos kapszulás G&G termékeknél természetes alapként, kövön õrölt barnarízs lisztet vagy lucerna port alkalmaznak. A G&G készítmények túlnyomó többsége alkalmas vegánoknak és vegetáriánusoknak is.
A több, mint 50 éves szakmai tapasztalat alapján, válogatott, minõségi alapanyagokból készített formulák biztosítják a probléma mentes, könnyû fogyasztást, a gyors, nagy arányú felszívódást, és a hatékony eredményeket.
Öszetevõk (1 növényi kapszulában):
275mg szuperoxid dizmutáz enzim, 75mg l-glutation, 50mg N-acetil-L-cisztein, 7,5mg cink, 1mg mangán és 500?g réz
Alkalmas vegetáriánusoknak, vegánoknak?
igen, vegánoknak is
Szedési javaslat:
napi 1-2 kapszula
A készítmény szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A szedési javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl! A dobozt gyermekek elõl gondosan elzárva kell tartani! Száraz, hûvös helyen tartandó! Minõségét megõrzi a dobozon feltüntetett idõpontig (eredeti angol címke jobb alsó sarka (nap/hó/év)) A legtöbb készítmény átlagos minõség megõrzési ideje kb.1-2 év. Terhes vagy szoptatós anyák, továbbá bárki, aki orvosi kezelés alatt áll, vagy erre szorul, konzultáljon kezelõorvosával!