Leírás
Összetevõk:
bio búzadara, víz.
A fogyasztási szokások átalakulása a durum búza iránt is világméretû érdeklõdést mutat, mivel kiváló minõségû, õrleménye pedig tojás és egyéb adalékanyagok felhasználása nélkül is jó fõzési értékû, sárga színû, finom tésztát ad. Elõnyei: a hagyományos búzával ellentétben, gazdag rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban. Kenyérkészítésre nem túl alkalmas, mert önmagában nem túl jó, azonban kiváló fõtt tészták készíthetõk belõle, csupán víz hozzáadásával, tojás nélkül. A vércukorszintet is lassabban emeli, a belõlük készült tésztákba pedig tojást sem kell rakni, így azok koleszterintartalma is nullára csökken. A durumbúzából tojás nélkül készült tészták, így jól alkalmazhatók koleszterinszegény diétákban, valamint cukorbetegek étrendjében. A tojás nélkül készített tészta higiéniai és tárolási szempontból is elõnyösebb. Glutenin tartalma miatt nem ajánlható lisztérzékenységben szenvedõ betegeknek. Összetevõk: ökológiai termesztésbõl származó durumdara, víz.