barna rizs.
A barnarizs fogyasztása kifejezetten jó hatással van emésztési és keringési panaszok esetén. Könnyen emészthető és laktató. Nem utolsó szempont az sem, hogy változatosan lehet elkészíteni. Emellett zsírszegény, nem puffaszt, és még a lisztre érzékenyek is fogyaszthatják. Elkészítési javaslat: a barna rizst jól átmossuk, majd felöntjük a tömegének megfelelő kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk, hozzáadjuk az egészben hagyott, hámozott vöröshagymát, és fedő alatt időnként kevergetve puhára főzzük.
Átlagos tápérték 100 g termékben: energia: 1488 kj / 351 kcal, zsír: 3,1 g - ebből telített: 0,6 g, szénhidrát: 71,7 g - ebből cukrok: 0,8 g, fehérje: 7,5 g, só: <0,01 g.