100% szőlőmagliszt.
Kiszerelés: 250 gramm
Az ősz népszerű gyümölcsének őrleményét is felhasználhatja a paleolit étrend követője. A konyhai alapanyag alkalmazásával mindig gazdag ízvilágú fogásokkal örvendeztetheti meg vendégeit. A szőlőmagliszt készítésekor a szőlőmagból az olajat hidegen, vegyszermentesen kisajtolják, majd a már zsírtalanított szőlőmagot finom állagú lisztté őrlik. Az eljárásnak köszönhetően az őrlemény sütéshez is alkalmazható lesz. A Kelet-Mediterráneum területéről elterjedt növény az idők során élvezeti és kereskedelmi cikk szerepét is betöltötte. A rómaiak és az avarok is foglalkoztak a termesztésével.
A gyümölcs húsából remek nedűk, borok készíthetőek, magjából pedig értékes finom állagú liszt. A szőlő őrleménye kiváló összetevője kenyereknek, süteményeknek egyaránt. A Nature Cookta Szőlőmagliszt sokféleképpen felhasználható. Kenyeret vagy süteményeket süthetünk vele, melyek ízvilágához a szőlő aromája tökéletesen illik. Sütéskor a receptben előírt liszt 3-5%-át helyettesíthetjük szőlőmagliszttel. A természetes liszt nyugodtan beépíthető paleolit, vegán és vegetáriánus étrendbe egyaránt.
A napi ajánlott adag 1 teáskanál, ezt a mennyiséget ne lépje túl!
100 g szőlőmagliszt tartalmaz:
2500 mg összpolifenolt, 8 g zsírt, ennek 70 %-a telítetlen zsírsavakból áll és 70 g rostot.