ökológiai termesztésből származó csicseriborsó, víz, só.
A csicseriborsó, glikémiás indexe meglehetően alacsony-30 körüli. Fogyasztásával tehát nem emelkedik meg hirtelen a vércukorszint, ráadásul hosszan tartó teltségérzetet eredményez. 20 %-ban fehérjét, 40 %-ban szénhidrátot, b1-vitamin- és b6-vitamint, valamint folsavat tartalmaz. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz. Tanulmányok igazolják, hogy rendszeres fogyasztása, magas rost: tartalmú étrendet fogyasztó, egyes típusú diabéteszesek esetében csökkenti a vércukorszintet, kettes típusú cukorbetegeknél pedig ezen kívül a vérzsír és inzulin szintet is mérsékli. Energiatartalma: 275 kcal (1152 kj) / 100 g. Salátákhoz, hús- és halételek mellé köretként vagy levesbe ajánljuk. Felbontás után hűtve tárolandó.
Átlagos tápérték 100 g termékben. Szénhidrát: 5,3 g - ebből cukrok: 0,0 g, zsír: 0,3 g - ebből telített: 0,0 g, fehérje: 4,4 g, rost: 5,8 g, só: 0,120 g, energia: 222 kj / 53 kcal